Pre-loader
Posted in Fiberglass mesh, Products on Jun 15, 2024

Megafix 160g

Megafix 160g

TECHNICAL SPECIFICATIONS
Net weight: 8000g Weight (m2): 165g (±5%) Dimension: 1m x 50m

PURPOSE
The mesh serves to strengthen the leveling mass and forms an integral part of the layer of the thermal facade and the plaster base.

CONSUMPTION
1.1m2/m2 area of facade. (1 roll is enough for 45m2)

EXPIRATION DATE
Unlimited

APPLICATION
Spread and apply the glue to the last layer of the facade system. The recommended thickness of the adhesive layer with which you covered the mesh is 6 mm.

НАЧИН НА ПАКУВАЊЕ
Секоја ролна од MegaFix 160g е спакувана во соодветна најлонска кеса. На секоја ролна има декларација за производот. При испорака ролните се пакираат во картонски кутии по 30 ролни во кутија. Со тоа обезбедуваме квалитетно пакување на производот и сигурна заштита од несакани дејства при транспорт.

МИНИМАЛНА КОЛИЧИНА ЗА НАРАЧКА
Минималната количина за нарачка во Р.С.Македонија е 100 ролни. За сите други меѓународни нарачки минималната количина за нарачка е 1700 ролни.

НАЧИН НА ИСПОРАКА
Испораката се врши преку логистички центри во согласност со договорената страна и Mega Trade Production во рок од 15-20 работни дена.

ВО КОИ ДРЖАВИ ВРШИМЕ ИСПОРАКА
Вршиме испорака во сите држави од Европската Унија, како и во Кувајт, Арапските Емирати, Турција, Србија, Албанија, Босна и Херцеговина, Косово, Црна Гора и др.